Το πιο όμορφο, το πιο πρωτότυπο δώρο απ’ όλα!

Πρόσφατα μπήκα στο twitter και ζήτησα από τους φίλους μου εκεί να μου προτείνουν ονόματα για ένα κακό ξωτικό. Μου ανέφεραν πολλά, περισσότερα απ’ όσα περίμενα, αλλά –όπως υποσχέθηκα– χρησιμοποίησα το πρώτο από αυτά και τα υπόλοιπα τα κρατάω «κάβα»… ποτέ δεν ξέρεις!

Ο λόγος που το ζήτησα αυτό ήταν γιατί έγραφα ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι με νεράιδες και ξωτικά. Πώς συνδέεται τώρα αυτό με το πιο μοναδικό, το πιο πρωτότυπο δώρο που υπάρχει; Θα σας εξηγήσω αμέσως!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Νομίζω ότι έκανα μια σπουδαία ανακάλυψη! Σας λέω ανακάλυψα το πιο πρωτότυπο δώρο και  μάλιστα μετά από παρότρυνση φίλου αποφάσισα να το προωθήσω και επαγγελματικά.

Πώς ξεκίνησαν όλα: Πριν από μερικά χρόνια, ήθελα να περάσω ένα «μήνυμα» σε έναν αγαπημένο φίλο μου. Όσο κι αν του έλεγα αυτά που πίστευα για εκείνον με απλά λόγια, για κάποιο λόγο ήταν σαν να μην τα άκουγε. Τα λόγια μου περνούσαν από τα αυτιά του αλλά δε χαράζονταν στην καρδιά του. Έτσι έπαιρνα συνήθως μια απάντηση από αυτόν του τύπου: «Ναι, ναι έχεις δίκιο…» αλλά ποτέ δεν εφάρμοζε στην πράξη αυτά που του έλεγα. Τότε σκέφτηκα να του γράψω ένα παραμύθι! 

Έγραψα λοιπόν ένα παραμύθι με πρωταγωνιστή τον ίδιο και μέσα από κάποια αλληγορικά περιστατικά του έδινα το μήνυμα που ήθελα να του πω. Το παραμύθι αυτό του το έκανα δώρο στα γενέθλιά του… Και «έπιασε»! Πολύ περισσότερο από τα λόγια που του είχα πει μέχρι τότε, έπιασε το ίδιο το παραμύθι!

Πέρασαν μερικά χρόνια και πέρυσι τα Χριστούγεννα έψαχνα ένα δώρο να κάνω στο βαφτιστήρι μου, τον Γιάννη. Ήθελα κάτι που θα του έδινε να καταλάβει πόσο ξεχωριστός είναι για μένα, κάτι που θα έφτιαχνα μόνη μου. Τι άλλο λοιπόν από το να του γράψω μια ιστορία;

Αυτή τη φορά ήμουν πολύ πιο οργανωμένη! Έγραψα ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι με ήρωα τον ίδιο το Γιάννη! Στην ιστορία όμως έπαιρνε μέρος και η οικογένεια του Γιάννη, τα αδέρφια του, οι γονείς του, όλοι! Συμπεριέλαβα μάλιστα περιγραφές που αφορούσαν συνήθειες αποκλειστικά της συγκεκριμένης οικογένειας και του συγκεκριμένου παιδιού. Έτσι δημιουργήθηκε ένα αποκλειστικό δώρο, ένα δώρο μοναδικό, αφού πουθενά αλλού δεν υπάρχει η συγκεκριμένη ιστορία παρά μόνο στα χέρια του ίδιου του Γιάννη!

Όταν τελείωσα το γράψιμο του παραμυθιού, προχώρησα κι ένα βήμα παραπέρα. Επέλεξα εικόνες (στο μέλλον ελπίζω να έχω το χρόνο να φτιάχνω δικές μου) και εντόπισα στο διαδίκτυο ένα τυπογραφείο που μου το έδεσαν υπό τη μορφή κανονικού βιβλίου –με εξώφυλλο κλπ.

 

Ήταν καταπληκτικό! Σας βάζω και φωτογραφίες να δείτε.

Τα highlights του παραμυθιού:

1) Η μαγική γυάλινη χιονόμπαλα που χάρισε ο Άγιος Βασίλης στο Γιάννη (μέσα στο παραμύθι) και που όταν του έδωσα το παραμύθι είχα βάλει μαζί ως δώρο ακριβώς την ίδια χιονόμπαλα!!

2) Μέσα στο παραμύθι υπάρχει μια εικόνα που δείχνει τον Άγιο Βασίλη να διαβάζει ένα χαρτάκι πάνω στο οποίο είναι γραμμένο το αληθινό ονοματεπώνυμο του Γιάννη! Το έφτιαξα φυσικά με photoshop και «δένει» απόλυτα με την ιστορία του παραμυθιού, σύμφωνα με την οποία όταν το χωριό του Άη Βασίλη κινδυνεύει να χαθεί για πάντα και μαζί του και οι γιορτές, ο Άγιος Βασίλης ψάχνει μέσα στη μαγική του κάλτσα και βρίσκει ένα μικροσκοπικό χαρτάκι με το όνομα του παιδιού που μπορεί να σώσει το χωριό του! Δε θα σας το πω όλο το παραμύθι εδώ…

Θα σας πω όμως ότι αρέσει σε αρκετό κόσμο (κυρίως γονείς) αυτή η ιδέα και έχουν αρχίσει να μου κάνουν παραγγελίες να γράψω τέτοια εξατομικευμένα παραμύθια! Πάντως εμένα μου φαίνεται ότι είναι ιδανικό δώρο όχι μόνο για γονείς, αλλά και για ερωτευμένα ζευγάρια ή ακόμη και για πολύ καλούς φίλους!

Εσείς τι λέτε; Δε συμφωνείτε ότι είναι το πιο ζεστό, το πιο πρωτότυπο δώρο που θα μείνει για πάντα στη βιβλιοθήκη αλλά και στην καρδιά εκείνου που το παίρνει; Ο Γιάννης πάντως ξετρελάθηκε! Και μαζί του και η νονά…

About Apollonia

Theatre studies, MA in cultural organisation management, screenwriter, tech-savvy, internet fan, a mature child and a playful adult, a wheelchair user who loves travelling across the universe, with an emotional IQ and an intelligent EQ... Well, I'm just an ordinary girl!
This entry was posted in Brainstorming and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Το πιο όμορφο, το πιο πρωτότυπο δώρο απ’ όλα!

  1. Ο/Η Αθανασία λέει:

    Γειάσας έχετε ωραίο μπλόγκ,ε,κοιτάξτε έχω και γώ ένα μπλόγκ,και θέλω να αλλάξω και’γώ το background οκ?το δοκίμασα ντάξει μια χαρά αλλά…έχω πρόβλημα με το μπροστινό,μέρος εκεί που οι αναγνώστες διαβάζουν,τα πόστ μου που έχω τα widgets κλπ,κλπ..ε,μου αλλάζει μαζί με το background,και το χρώμα του κομματιού αυτού μου το κάνει,πάαρα πολύ ανοιχτό και δ ε φαίνεται τίποτε..ενώ είναι μάυρο με γκρί,κανονικά με μπλέ γράμματα πολύ σκούρο..και’γώ θέλω αυτό,το κομμάτι να μείνει όπως ήταν και να αλλάξει,μόνο το background όλα τα άλλα,τα θέλω τα ίδια..όπως είναι δώ στο δικό σας μάυρο..και γκρί…μήπως ξέρετε να μου πείτε πως να το κάνω,αυτό? να αλλάξω μό-νο το background? θα το εκτιμούσα εάν μου λέγατε έναν τρόπο,να το κάνω…καλώς σας βρήκα…

  2. Ο/Η Apollonia λέει:

    Αχ δεν ξέρω να σου πω, Αθανασία μου τι δυνατότητες έχει το συγκεκριμένο layout που έχεις επιλέξει. Το δικό μου υπάρχει έτοιμο στο wordpress κι εγώ απλώς πρόσθεσα το background. Το μπροστινό τμήμα όμως έτσι ήταν (ημιδιάφανο) δεν το έχω αλλάξει…

  3. Ο/Η Αθανασία λέει:

    Ε,ευχαριστώ καλή μου…θα πρέπει,να πάρω κάποιον τεχνικό όπως,βλέπω επειδή είναι πολλά αυτά που δε ξέρω,να κάνω..

  4. Ο/Η Marinos λέει:

    Πωλινάκι μου, συγνώμη αλλά κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Δεν είναι το παραμύθι που έγραψες μοναδικό. Εσύ είσαι μοναδική!!! Έχεις πολλά φιλιά και ευχές από όλους μας και special από το Γιάννη ……

Σχολιάστε